VENTILATIESYSTEMEN type C of D

Creëer een gezonde leefomgeving!

Ventilatie type C

Een centrale ventilator zuigt lucht weg uit natte ruimtes zoals de keuken, wasplaats, badkamers en toiletten. Verse lucht wordt van buiten af aangevoerd via raamroosters in droge ruimtes zoals de woonkamer, bureau en slaapkamers. Zo ontstaat een verse luchtstroom doorheen het hele huis. Huidige systemen optimaliseren het energieverbruik door het debiet aan te passen aan de omstandigheden.

Ventilatie type D

Dit ventilatiesysteem geniet de voorkeur als je energiezuiniger wil ventileren. Bij een type D ventilatiesysteem wordt de warmte uit de lucht van natte ruimtes gerecupereerd. Met deze recuperatiewarmte wordt de aangezogen buitenlucht opgewarmd door een warmtewisselaar en daarna ingeblazen in de droge ruimtes.

Ventilatiesystemen

Goed isoleren en ventileren gaan hand in hand. Tegenwoordig worden onze huizen zodanig goed geïsoleerd dat een performant ventilatiesysteem (type C of D) onontbeerlijk is geworden. Ventilatie wordt ons in zekere zin verplicht van overheidswege. Toch heb je bij een goed ventilatiesysteem veel voordelen:

  • Je creëert een gezonde leefomgeving: Een ventilatiesysteem brengt verse, zuurstofrijke lucht binnen, die onontbeerlijk is voor een gezonde woonomgeving.
  • Je vermijdt vochtproblemen: Met de mechanische ventilatiesystemen C en D kan je de vochtigheidsgraad in je woning op peil houden.
  • Je verbruikt minder energie: Een goed geïsoleerde woning moet mechanisch geventileerd worden. Als je dat energiezuinig wil doen en je EPB-normen wil halen, of als je bijvoorbeeld kiest voor een BEN-woning (BEN = Bijna Energieneutraal) of passiefhuis, dan opteer je het best voor een zuinig balansventilatiesysteem van het type D.

Vanhamme Jeroen


Je kan ons vinden op volgend adres

Diksmuidseweg 447 - 8904 Boezinge

Stuur ons gerust een e-mailtje

info@vanhammejeroen.be

Wij zijn te bereiken op dit telefoonnummer

+32 478 60 32 45

Onze merken